Godziny dostawyPrzepraszamy. Nasz sklep będzie otwarty od 29.10
WEGETARIAŃSKIE
TEN DZIAŁ MENU CZERPIE GŁÓWNIE Z KUCHNI INDYJSKIEJ, KTÓRA SŁYNIE Z DOSKONAŁYCH DAŃ WEGETARIAŃSKICH
22
METHI PANEER
Ser paneer w delikatnym, kremowym sosie z liści kozieradki, z dodatkiem czosnku, śmietany, jogurtu i mieszanki przypraw
Zamkięte
Bhindi masala
okra smażona ze świeżą cebulą, pomidorem, chilli i przyprawami indyjskimi
Zamkięte
16
DAL TARKA
Sos z czerwonej soczewicy, cebulką, pomidorami, imbirem, czosnkiem, doprawiony przyprawami smażonymi na gorącym oleju
Zamkięte
17
DAL MAKHNI
Gotowana czerwona soczewica z dodatkiem czerwonej fasoli, mieszanki przypraw, czosnku, smażonej cebulki skąpane w delikatnym maślano-śmietanowym sosie z chilli
Zamkięte
18
PALAK PANEER
Biały, domowy ser w gęstym szpinakowym sosie z dodatkiem mieszanki przypraw i masła
Zamkięte
19
KADAI PANEER
Biały, domowy ser w sosie z dużej ilości pomidorów, papryki, śmietanki i cebuli smażonych w woku z dodatkiem przypraw kadai masala (ziarna kolendry i suszone chilli).
Zamkięte
20
SABZI MIX
Mieszanka warzyw (brokuł, kalafior, fasolka, pomidor, cebula, czosnek) blanszowanych, a następnie duszonych w sosie curry z dodatkiem mieszanki przypraw
Zamkięte
21
VEG JALFREZI
Warzywa poddane obróbce stir-fry z dodatkiem papryczki chilli, cebula, pomidory, zielona papryka,kolendra, jogurt
Zamkięte
Butter Paneer
danie klasyk, wywodzące się z Indiii, w wersji wegetariańskiej. Świeży ser paneer zanurzony w delikatnym, maślano-pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw, zblendowanych orzechów nerkowca, wiórek kokosowych, mleczka kokosowego i śmietanki
Zamkięte
23
ALOO PALAK
Połączenie szpinaku i ziemniaków, doprawionych chilli, cebulą i czosnkiem z dodatkiem imbiru, kurkumy, kminu rzymskiego, kolendry, śmietanki i masła ghee
Zamkięte
24
VEG. KOFTA
Zasmażane pulpety warzywne podawane w sosie curry na bazie pomidorów i cebuli z dodatkiem mieszanki przypraw
Zamkięte
25
CHANA MASALA
Podstawą tego dania jest ciecierzyca (chana), w sosie z pasty pomidorowej, cebuli, imbiru, kminku, czosnku oraz przypraw
Zamkięte
26
PANEER TIKKA MASALA
Marynowane w przyprawach kawałki sera paneer, podsmażane i duszone w pikantnym sosie na bazie pomidorów i papryki z dodatkiem przypraw i jogurtu
Zamkięte
27
RAJMA MASALA
Danie bazujące na czerwonej fasoli, pomidorach, pasty czosnkowej, z dodatkiem cebuli, liści kopru, imbiru, cynamonu, ziaren kminu i kolendry, mięty i octu
Zamkięte
28
VEG BIRYANI
Aromatyczne danie bazujące na ryżu basmati z dodatkiem warzyw (groszku, marchewki, ziemniaków, pomidorów), smażone i parowane z dużą ilością aromatycznych przypraw (cynamon, kardamon zielony i czarny, anyż, pieprz, kolendra)
Zamkięte
29
CHANA PULAO
Ryż basmati smażony z ciecierzycą, pomidorami, cebulą, czosnkiem. Następnie parowany i doprawiony mieszanką przypraw
Zamkięte
Loading animation