Godziny dostawyPrzepraszamy. Nasz sklep będzie otwarty od 29.10
Z PIECA TANDOOR
Tandoor to tradycyjny gliniany piec w kształcie dzbana, powszechnie używany w kuchni pakistańskiej. Przyrządzane w nim potrawy są soczyste i chrupiące zarazem, co jest zasługą wysokiej temperatury dochodzącej do 500°C oraz krótkiego czasu pieczenia.
30
PANEER TIKKA SIZZLER
Marynowane kawałki sera paneer, grillowane w piecu podawane w towarzystwie smażonej cebuli na żeliwnym talerzu
Zamkięte
31
CHICKEN TIKKA SIZZLER
Mięso z nogi kurczaka bez kości, marynowane w jogurcie i przyprawach, następnie pieczone w piecu i podawane na smażonej cebuli i papryce
Zamkięte
32
GARLIC TIKKA SIZZLER
Mięso z nogi kurczaka bez kości, marynowane w jogurcie, przyprawach i czosnku, następnie pieczone w piecu i podawane na smażonej cebuli z przyprawami oraz pastą czosnkową
Zamkięte
33
MALAI TIKKA
Łagodna wersja klasycznego sizzlera, kurczak marynowany w jogurcie, mleku i przyprawach. Pieczony w piecu tandoor, polany śmietanką
Zamkięte
34
SHASHLIK
Marynowany w jogurcie i przyprawach kurczak, grilowanny w piecu w towarzystwie warzyw (papryka, cebula), podawane na żeliwnym talerzu
Zamkięte
35
PRAWN SIZZLER
Marynowane krewetki królewskie, grillowane w piecu, podawane na żeliwnym talerzu w towarzystwie cebuli, świeżego chilli i cytryny
Zamkięte
36
FISH TIKKA
Pstrąg tęczowy patroszony, marynowany w przyprawach indyjskich. Podawany na smażonej cebuli, w towarzystwie aloo pakory i cytryny oraz 4 sosów
Zamkięte
38
SEEKH KEBAB
3 kawałki Seekh kebab - 400 g. Jest to grillowane mięso w postaci podłużnych kotletów. Seekh kebab powstaje z mielonego mięsa z dodatkiem cebuli, kolendry i przypraw. Danie jest proste, ale wymaga odpowiedniego przygotowania i właściwej obróbki termicznej. W idealny seekh kebab trzeba włożyć mnóstwo serca i kulinarnej pasji
Zamkięte
Loading animation