Godziny dostawyPrzepraszamy. Nasz sklep będzie otwarty od 29.10
Z MIĘSEM
DO WSZYSTKICH DAŃ Z MIĘSEM DO WYBORU: CHLEBEK PLAIN NAAN, RYŻ BASMATI
45
GREEN PUNJABI CURRY - Z KURCZAKIEM
Aromatyczne, ziołowe, zielone curry. Powstaje z połączenia mięsa, sosu bazującego na liściach kozieradki, mięty, pietruszki, kolendry, zielonego chilli z dodatkiem pomidorów, czosnku, cebuli i mieszanki przypraw.
Zamkięte
Bhindi ghost
wybrany rodzaj mięsa smażony z okrą, świeżą cebulą, pomidorem, chilli i przyprawami indyjskimi
Zamkięte
39
BUTTER CHICKEN
Danie klasyk, wywodzące się z Indiii. Marynowany kurczak, grillowany w piecu tandoor zanurzony w delikatnym, maślano-pomidorowym sosie z dodatkiem przypraw, zblendowanych orzechów nerkowca, wiórek kokosowych i śmietanki
Zamkięte
40
PAKISTANI CHICKEN MAKHANI
Marynowane kawałki kurczaka, grillowane w piecu tandoor, następnie duszone w delikatnym pomidorowo-maślanym sosie z dodatkiem śmietanki, pieprzu cayenne, kardamonu, cynamonu, chilli
Zamkięte
41
CHICKEN TIKKA MASALA
Danie stworzone przez Brytyjczyków, ale oparte na tradycji indyjskiej i pakistańskiej. Kawałki kurczaka tikka zanurzone w aromatycznym sosie pomidorowo-paprykowym z dodatkiem chilli
Zamkięte
42
PESHAWARI TIKKA KARAI
To danie zachwyca delikatnym aromatem grillowanego w piecu tandoor mięsa, nutą świeżej mięty, pietruszką, zanurzonymi w pomidorowym sosie
Zamkięte
43
LAHORI CURRY - Z WOŁOWINĄ
Klasyczne, pakistańskie brązowe curry, popularny street food w mieście Lahore. Podawane z wybranym mięsem, zanurzonym w sosie bazującym na wywarze mięsnym z dodatkiem przypraw, brązowej suszonej cebulki, chilli, kurkumy, kardamonu i jogurtu
Zamkięte
43
LAHORI CURRY - Z JAGNIĘCINĄ
Klasyczne, pakistańskie brązowe curry, popularny street food w mieście Lahore. Podawane z wybranym mięsem, zanurzonym w sosie bazującym na wywarze mięsnym z dodatkiem przypraw, brązowej suszonej cebulki, chilli, kurkumy, kardamonu i jogurtu
Zamkięte
43
LAHORI CURRY - Z KREWETKAMI
Klasyczne, pakistańskie brązowe curry, popularny street food w mieście Lahore. Podawane z wybranym mięsem, zanurzonym w sosie bazującym na wywarze mięsnym z dodatkiem przypraw, brązowej suszonej cebulki, chilli, kurkumy, kardamonu i jogurtu
Zamkięte
43
LAHORI CURRY - Z KURCZAKIEM
Klasyczne, pakistańskie brązowe curry, popularny street food w mieście Lahore. Podawane z wybranym mięsem, zanurzonym w sosie bazującym na wywarze mięsnym z dodatkiem przypraw, brązowej suszonej cebulki, chilli, kurkumy, kardamonu i jogurtu
Zamkięte
44
JALFREZI - Z JAGNIĘCINĄ
To połączenie wybranego rodzaju mięsa, warzyw z dominantą papryki i przypraw. „Jalfrezi” tłumaczy się, jako „pikantne jedzenie”. Warzywa poddane obróbce „stir-fry”, smażone mięso,zielona papryka, papryczka chilli, kurkuma, cebula, pomidory, czosnek, kolendra, kminek, jogurt
Zamkięte
44
JALFREZI - Z KREWETKAMI
To połączenie wybranego rodzaju mięsa, warzyw z dominantą papryki i przypraw. „Jalfrezi” tłumaczy się, jako „pikantne jedzenie”. Warzywa poddane obróbce „stir-fry”, smażone mięso,zielona papryka, papryczka chilli, kurkuma, cebula, pomidory, czosnek, kolendra, kminek, jogurt
Zamkięte
44
JALFREZI - Z WOŁOWINĄ
To połączenie wybranego rodzaju mięsa, warzyw z dominantą papryki i przypraw. „Jalfrezi” tłumaczy się, jako „pikantne jedzenie”. Warzywa poddane obróbce „stir-fry”, smażone mięso,zielona papryka, papryczka chilli, kurkuma, cebula, pomidory, czosnek, kolendra, kminek, jogurt
Zamkięte
44
JALFREZI - Z KURCZAKIEM
To połączenie wybranego rodzaju mięsa, warzyw z dominantą papryki i przypraw. „Jalfrezi” tłumaczy się, jako „pikantne jedzenie”. Warzywa poddane obróbce „stir-fry”, smażone mięso,zielona papryka, papryczka chilli, kurkuma, cebula, pomidory, czosnek, kolendra, kminek, jogurt
Zamkięte
45
GREEN PUNJABI CURRY - Z JAGNIĘCINĄ
Aromatyczne, ziołowe, zielone curry. Powstaje z połączenia mięsa, sosu bazującego na liściach kozieradki, mięty, pietruszki, kolendry, zielonego chilli z dodatkiem pomidorów, czosnku, cebuli i mieszanki przypraw.
Zamkięte
45
GREEN PUNJABI CURRY - Z KREWETKAMI
Aromatyczne, ziołowe, zielone curry. Powstaje z połączenia mięsa, sosu bazującego na liściach kozieradki, mięty, pietruszki, kolendry, zielonego chilli z dodatkiem pomidorów, czosnku, cebuli i mieszanki przypraw.
Zamkięte
Dhania Ghost
wybrany rodzaj mięsa smażony z brązową cebulką, pomidorami, czosnkiem, imbirem, chilli, przyprawą garam masala oraz dużą ilością świeżej kolendry, jogurtem
Zamkięte
45
GREEN PUNJABI CURRY - Z WOŁOWINĄ
Aromatyczne, ziołowe, zielone curry. Powstaje z połączenia mięsa, sosu bazującego na liściach kozieradki, mięty, pietruszki, kolendry, zielonego chilli z dodatkiem pomidorów, czosnku, cebuli i mieszanki przypraw.
Zamkięte
46
ROGAN JOSH
Danie wywodzi się z kuchni kaszmirskiej, inspirowane kuchnią perską. Mięso pieczone z dodatkiem masła ghee, gdzie ‚rogan’ (jęz. farsi) oznacza ‚masło’, josh ‚gorący’. Wybrane mięso duszone z masłem ghee, kardamonem, imbirem, asfetydą, kaszmirskim chilli, kolendrą i jogurtem, cebulą, czosnkiem i pomidorami.
Zamkięte
47
MADRAS CURRY
Pikantne curry z mięsem, zielonymi papryczkami chilli, czosnkiem, imbirem, goździkami, pomidorami i dużą ilością przypraw takich jak garam masala, kurkuma, gałka muszkatołowa.
Zamkięte
48
CHOLAY GHOST
Danie które jest połączeniem cieciorki i mięsa w smakowitym sosie pomidorowym z dodatkiem czosnku, cebuli, imbiru, kolendry, mieszanki przypraw, kurkumy i jogurtu
Zamkięte
49
RAJMA GHOST
Danie na bazie czerwonej fasoli, wybranego mięsa i pomidorów z dodatkiem czosnku, cebuli, liści kozieradki, imbiru, cynamonu, nasion kolendry i kminu rzymskiego
Zamkięte
50
DAL GHOST
Danie jest kombinacją soczewicy czerwonej i mięsa. Danie bardzo popularne w regionie Hyderabadu, ale spotykane również w całym Pakistanie. Wybrane mięso w sosie z soczewicy, cebuli, czosnku, jogurtu i mieszanki przypraw.
Zamkięte
51
MASKA
To danie w którym mieszają się smaki słodki, kwaśny i pikantny. Marynowane mięso w sosie z masła, pomidorów, cebuli, liści kozieradki, czosnku, liści soji, ziarenek maku, garam masali, orzechów nerkowca.
Zamkięte
52
ACHAR GHOST
Danie przypominające w smaku pakistańskie pikle z zielonego mango, limonki. 'Achar ghost' to 'pikle z mięsa'. Mięso przygotowywane jest z dodatkiem przypraw używanych do warzywnych pikli, pomidorów, czosnku, pikli mango, mieszanki przypraw i jogurtu
Zamkięte
53
CHANGEZI
Bogate smakowo, kremowe curry w stylu mogolskim. Pieczone mięso, następnie duszone w sosie z mleka, śmietanki, cebuli, orzechów nerkowca, pasty imbirowo-czosnkowej, pomidorów, kolendry, liści kozieradki i mieszanki przypraw chaat masala
Zamkięte
54
KARACHI NEHARI
Gulasz z kawałkami mięsa, bazujący na mięsnym wywarze z kminem,chilli, kurkumą, masłem ghee, imbirem, czosnkiem, cebulą, zagęszczony mąką ziemniaczaną.
Zamkięte
55
CREAM QORMA
Marynowane mięso, smażone z czosnkiem, cebulą i przyprawami. Duszone w śmietance z dodatkiem masła ghee, zblendowanych orzechów nerkowca, mleczka kokosowego, cynamonu, kardamonu, kminku, imbiru i kewra water
Zamkięte
56
WHITE QORMA
Wybrane mięso smażone i duszone w sosie ze smażonej na złoto cebulki, aromatycznej mieszanki przypraw, jogurtu, pasty cebulowej, pasty z migdałów, orzechów nerkowca, kokosów, cynamonu, chilli.
Zamkięte
57
PUNJABI QORMA
Wersja qormy na ostro. Wybrane mięso smażone i duszone w sosie na bazie pomidorów, czosnku, cebuli, z dodatkiem mieszanki przypraw(cynamon, anyż, szafran, kminek) i jogurtu
Zamkięte
58
VINDALOO
Jest to najostrzejsza odmiana indyjskiego curry. Łączy w sobie smak cebuli, chilli, czosnku, octu winnego, pasty vindaloo i bulionu
Zamkięte
59
SUBZI GHOST
Wybrane mięso duszone w sosie z mieszanki warzyw (groszek, ziemniaki, brukselka, marchewka, fasolka),pomidorów, cebulka, czosnek, chilli, kilendra, imbir, mieszanka przypraw
Zamkięte
Loading animation